Welkom bij Johan Koolen Fietsen, service, verkoop en verhuur Welkom bij Johan Koolen Fietsen


073 613 9020
info@jkfietsen.nl

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30 - 18:00
Woensdag 08:30 - 18:00
Donderdag 08:30 - 18:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 17:00
Zondag Gesloten

 

 

fietsbanner
fietsbanner

Alleen de allerbeste merken voeren wij. Voor elk type fietser bieden wij een geschikte fiets.

fietsbanner

U kunt onder het genot van een kopje koffie wachten tot uw reparatie klaar is, terwijl onze technici uw fiets maken en u adviseren over onderhoud.

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen


De betoverende charme van Europa ontdekken op twee wielen terwijl je over voormalige spoorlijnen fietst die een nieuw leven hebben gekregen als schilderachtige fietspaden? Dat kan! Hoewel veel spoorlijnen in Europa zijn verdwenen, heeft de transformatie ervan voor prachtige fietsroutes gezorgd. Wij verzamelden 5 opmerkelijke fietsroutes die ooit dienstdeden als spoorlijn.

 

Route 1: Vennbahn (Duitsland) - Een Historische Passeerweg

In Duitsland biedt de Vennbahn een nostalgische reiservaring. Ooit diende deze spoorlijn als levensader tussen de kolenregio rond Aken en de smelterijen in Lotharingen en Luxemburg. Nu, als een grensoverschrijdende fietsroute van 125 kilometer, voert het pad je van Aken geleidelijk naar de Hoge Venen en daalt af via de Ourvallei naar Troisvierges in Luxemburg. Je zult stille getuigenissen vinden van verlaten wagons, seininrichtingen en vergeten stationnetjes, soms zelfs met tentoonstellingen. Keizer Willem I legde deze spoorlijn aan in 1882, en hoewel het zijn belang verloor in de loop der jaren, heeft het zich getransformeerd tot een unieke fietservaring.

Route 2: Roger Lapébie (Frankrijk) - Fietsen door Wijnland

In het Franse wijngebied Entre-Deux-Mers ligt de Roger Lapébie-fietsroute, vernoemd naar de lokale held die de Tour de France won in 1937. Stop zeker even bij Station Vélo de Créon. Niet alleen om de bewijsstukken van Lapébie’s overwinningen te bekijken, maar ook om de ‘coconruimte’ te bezoeken voor een kopje koffie in alle rust. Het 47 kilometer lange pad volgt een oude spoorlijn waarover vroeger wijn uit de streek vervoerd. Deze route neemt je mee door pittoreske bossen, fruitboomgaarden en wijngaarden. Beginnend op ongeveer tien kilometer van Bordeaux, biedt deze route niet alleen prachtige natuurlijke schoonheid, maar ook een onderdompeling in de rijke geschiedenis van de regio.

Route 3. Via Verde de Ojos Negros (Spanje) - Spaanse Landschappelijke Pracht

De Via Verde de Ojos Negros is de langste 'via verde' van Spanje. Deze router slingert over 160 kilometer van het hoogland van Teruel naar de kuststad Valencia. Dit fietspad loopt parallel aan het nieuwe treinspoor en biedt een meeslepende reis door een landschap van rood zandsteenrotsen en weelderige valleien. Met sinaasappel-, mandarijn-, amandel-, druiven- en kaki-bomen langs de route, zul je worden betoverd door de kleuren en geuren van Spanje.

Route 4. Lijn 38 en 39 (België) - Het Belgische Groene Paradijs

De Lijnen 38 en 39, een deel van het RAVeL-netwerk, brengen je van het Drielandenpunt in Vaals naar Luik in België. Over een route van 50 kilometer ontdek je het pittoreske Land van Herve en ervaar je de smaken van de streek, variërend van Hervekaas tot Luikse gehaktballen. Met recente verbeteringen in de infrastructuur en een prachtig groen landschap, wordt dit pad vaak gebruikt voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten.

Route 5. The Great Western Greenway (Ierland) - Ierse Pracht langs de Kust

De Great Western Greenway in Ierland biedt een adembenemend pad van 44 kilometer van Westport naar Achill Island over een voormalige spoorlijn, aangelegd in 1890. Volg het spoor van een voormalige treinroute die ooit het bergachtige graafschap Mayo doorkruiste. Met majestueuze bergen en serene meren omringd door schapen, is dit pad een oase voor natuurliefhebbers en geschiedenisenthousiasten.

Liever een fietsroute verkennen dichter bij huis?
Ontdek deze Nederlandse fietsroutes langs het water.

Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Ontdek Topbestemmingen voor fietsvakanties in Najaar en Winter
Terwijl Nederland langzaam in wintermodus gaat en de regen tegen de ramen klettert, kun jij je fietsavontuur voortzetten onder de stralende zon. Ontdek deze drie zonnige fietsbestemmingen waar je kunt genieten van adembenemende tochten in het najaar en de winter.
Lees verder
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
De 3 mooiste fietsroutes langs de kust
Het is een prachtige zomerse dag, wat ga je dan doen? Juist! Je zet de fietsen op de auto en rijdt naar de kust voor een heerlijke fietsroute langs de kust. Stop onderweg bij een gezellig terrasje om een verfrissend drankje te drinken en mensen te kijken. Klinkt goed toch? Speciaal voor liefhebbers van fietsroutes langs de kust verzamelden wij de 3 mooiste!
Lees verder
Je elektrische fiets zomerproof in 3 stappen
Je elektrische fiets zomerproof in 3 stappen
Heb jij je elektrische fiets al zomerproof gemaakt? In de zomer fietsen we nu eenmaal meer dan de rest van het jaar. Wil je de hele zomer veilig en comfortabel fietsen? Lees dan snel dit artikel en maar je elektrische fiets in 3 stappen zomerproof.
Lees verder
Fietsen op vakantie? Bereid je je optimaal voor.
Fietsen op vakantie? Bereid je je optimaal voor.
Het is vakantie! Althans, voor veel mensen dan. Ga jij deze zomer nog op vakantie? En neem je de fiets mee net als een kwart van de Nederlanders? Bereid je goed voor met deze 5 waardevolle tips.
Lees verder
Zo bescherm je je elektrische fiets tegen oververhitting
Zo bescherm je je elektrische fiets tegen oververhitting
Het mooie weer is gearriveerd en dat betekent volop fietsplezier! Of je nu een ijsje haalt of op je e-bike stapt, de zon geeft je energie. Om optimaal te genieten van je fietstochten op de e-bike is het belangrijk om verantwoordelijk met je fiets en accu om te gaan. Lees onze handige tips voor veilig en zorgeloos fietsplezier onder de zon.
Lees verder
7 tips voor het optimaal onderhouden van je fiets
7 tips voor het optimaal onderhouden van je fiets
Een nieuwe fiets kopen doe je niet elke dag. Daarom is het belangrijk om je fiets in tiptop conditie te houden. Of het nu gaat om een stadfiets, mountainbike, racefiets of e-bike, dankzij deze 7 tips voor optimaal onderhoud kun je de levensduur van je fiets verlengen en blijven genieten van comfortabele en plezierige fietstochten.
Lees verder
6 tips voor een zorgeloze fietsvakantie met de elektrische fiets
6 tips voor een zorgeloze fietsvakantie met de elektrische fiets
Fietsvakanties worden steeds populairder. In 2021 gingen maar liefst 3 miljoen Nederlanders op fietsvakantie, zowel binnenlands als in het buitenland. Vooral elektrische fietsen zijn erg populair en wij snappen wel waarom! In dit artikel delen we de 3 grootste voordelen van een elektrische fiets op vakantie én geven we 6 handige tips voor een zorgeloze fietsvakantie.
Lees verder
De zomer komt eraan
De zomer komt eraan
Zon en hogere temperaturen, de zomer komt eraan. Dat betekent ook dat het fietsseizoen kan beginnen. Vaak is dat heerlijk genieten op de fiets, maar fietsen in de zomer brengt soms ook gevaren met zich mee. Je kunt tijdens je tochten makkelijk verbranden of uitdrogen in de felle zon.
Lees verder
Fietsen in het buitenland: waar moet je op letten?
Fietsen in het buitenland: waar moet je op letten?
In de hele wereld wordt gefietst, maar de regels voor fietsers zijn niet in elk land hetzelfde. Waar moet je op letten als je je fiets meeneemt op vakantie in het buitenland, of daar een fiets huurt? Een aantal regels op een rijtje.
Lees verder