Idworx

Sinds 2005 bouwt idworx bijzondere fietsen naar eigen fundamentele richtlijnen, die bij de ontwikkeling en aanpassing van elke idworx-bike consequent wordt gehanteerd. Een fietser met liefde voor fietsen gelooft niet in reclame voor nieuwe gadgets. Die vertrouwt op kennis en gevoel, waarmee fietsen worden gemaakt waarvoor ze bedoeld zijn. Bij idworx maken we daar werk van. Wij bouwen fietsen die een belevenis zijn om op te rijden. Ontstaan uit ervaringen van mountainbikers, wereldfietsers en fietsforensen. En natuurlijk vanuit onszelf, want wij zijn fietsers.
idworx is geen fabriek, maar een atelier dat mooie fietsen bouwt. Sterk, betrouwbaar, onderhoudsarm, zo licht mogelijk, en alle modellen met een eigen belofte. Uw topfiets maken is onze kunst. Op een topfiets rijden is uw feest. U bent uitgenodigd.

Onze fietsen

Idworx Grandone gravel

Grandone gravel: de sportieve gravelbike. Voorbestemd voor snelle toertochten, zelfs off-road. Door de brede 50mm Schwalbe G-One Bite banden en de stijve lichtgewicht carbon voorvork is zeer off-road geschikt. Voor eenvoudige MTB-tochten en ‘Bike Packing’-tochten over de hele wereld.

 

Idworx Grandone sport

Met ons model Grandone, hebben wij weer een fiets met derailleurs in onze collectie. Het compleet nieuw ontwikkelde triple-butted aluminium frame biedt alle belangrijke details die zo kenmerkend zijn voor onze idworx bikes, zoals b.v. onze iSR-Road stuurhoekbegrenzer.

Idworx Off Rohler Evo

copyright protected henk bruyns beeldprodukties 2012 [#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D3X 2014/09/10 16:13:52.55 Time Zone and Date: UTC+1, DST:OFF RAW (14-bit) Image Size: L (6048 x 4032), FX Lens: VR 105mm f/2.8G Artist: HENKBRUYNS Copyright: BRUYNSBEELDPRODUKTIES Focal Length: 105mm Exposure Mode: Manual Metering: Matrix Shutter Speed: 1/60s Aperture: f/11 Exposure Comp.: 0EV Exposure Tuning: ISO Sensitivity: ISO 100 Optimize Image: White Balance: Auto, 0, 0 Focus Mode: Manual AF-Area Mode: Single AF Fine Tune: OFF VR: OFF Long Exposure NR: OFF High ISO NR: OFF Color Mode: Color Space: sRGB Tone Comp.: Hue Adjustment: Saturation: Sharpening: Active D-Lighting: Normal Vignette Control: Normal Auto Distortion Control: Picture Control: [SD] STANDARD Base: [SD] STANDARD Quick Adjust: 0 Sharpening: 3 Contrast: Active D-Lighting Brightness: Active D-Lighting Saturation: 0 Hue: 0 Filter Effects: Toning: Map Datum: Image Authentication: OFF Dust Removal: [#End of Shooting Data Section]

Binnen onze Adventure collectie is Off Rohler Evo het enige model dat voorzien is van hydraulische Magura FIRMtech velgremmen. Waarom? Simpel, dit zijn de betrouwbaarste en meest onderhoudsarme remmen die er bestaan. Ze gaan gewoon, op de remblokken na, meerdere wereldreizen mee. In combinatie met de keramische coating op de velgen vertragen ze zeer goed en de extra harde remblokken gaan relatief lang mee. En zijn deze eenmaal versleten, dan klik je de nieuwe er heel eenvoudig, zonder gereedschap, binnen vijf minuten in.

Idworx oPinion

 

idworx oPinion! De oPinion is een directe afgeleide van de All Rohler met Rohloff en deelt alle sterke eigenschappen met dit model, maar dan met het grotere versnellingsbereik van de Pinion transmissie.
Als de ultieme reisfiets heeft de oPinion een zeer stijf frame en ook de andere details zijn specifiek ontworpen voor tochten met veel bagage.

Idworx oPinion BLT

De oPinion BLT is vernoemd naar de ‘Boulders, Logs and Trees’ mountainbike trail op Cypress Mountain in het Canadese West Vancouver, welke Gerrit Gaastra vóór zijn idworx-tijd talloze malen met zijn mountainbikes heeft bereden. Opmerkelijk is dat de oPinion BLT van vandaag beter op deze zware taak berekend is dan de beste mountainbikes van weleer!

Idworx oPinion BLT-E

De idworx oPinion BLT-E is een sportieve, onderhoudsarme en extreem duurzame E-bike. Voor de ervaren kilometervreter die nog altijd jong van geest is, maar die om wat voor reden dan ook wel wat ondersteuning op afroep kan gebruiken.

Idworx oPinion Ti BLT

De idworx oPinion Ti BLT is de titanium versie van de oPinion BLT. Soms is iets zó goed dat het nauwelijks nog verbeterd kan worden en dan rest er nog slechts één upgrade-optie: titanium! De Ti BLT geniet van alle sterke eigenschappen van de aluminium oPinion BLT, maar voegt daar de kwaliteiten en tijdloze schoonheid van een titanium frame aan toe. Titanium is zéér sterk, slagvast en corrosiebestendig. Een ideaal materiaal dus voor het maken van de allerbeste Adventure Bike.

Idworx oPinion Ti-E

De idworx oPinion Ti-E is de titanium versie van onze onderhoudsarme en uiterst duurzame oPinion-E. Deze premie pedelec is ideaal voor veeleisende “long-haul biker” dat de eeuwige tegenwind met een beetje E-power trotseren en willen dat het vertrouwen op een kader van de hoogste kwaliteit. Het is de tweelingbroer van onze uiterst robuust trekking fiets oPinion Ti met titanium frame, opgewaardeerd met de Alber Neodrives achterweel aandrijving Z20 de nieuwste generatie.

Idworx Rockn Rohler

De idworx Rockn Rohler is een robuuste, toch snelle aluminium hardtail mountainbike met de extreem duurzame Rohloff 14-speed versnellingsnaaf. Deze allround off-roader is ontwikkeld voor maximale prestaties in de meest extreme omstandigheden met een minimum aan onderhoud. De Idworx Rockn Rohler en zijn broer de Rock opinion behoren tot de meest duurzame en onderhoudsvriendelijke mountainbikes ter wereld.

Idworx Rohler BLT

De beproefde framegeometrie van onze oPinion BLT-modellen, geoptimaliseerd voor gebruik met de Rohloff versnellingsnaaf. Het resultaat is een sportieve adventure bike, ideaal voor fietstochten, zelfs buiten de gebaande paden. Het volledig nieuw ontwikkelde triple-butted aluminium frame heeft drie bidonhouderposities. Het nieuwe ontwerp van de bovenbuis verhoogt de framestijfheid aanzienlijk.